Garage Buijsers 040-2115640 Eindhoven

Onderhoud APK storingsdiagnose airco-service

Autobanden

Als het gaat om uw veiligheid vormen banden  één van de belangrijkste onderdelen van een auto.

Het is daarom uitermate belangrijk dat de banden in een goede conditie verkeren. Niet alleen slijtage, maar ook de leeftijd van banden speelt hierbij een rol, omdat ook de kwaliteit van het rubber (compound) na verloop van tijd achteruit gaat.

De houdbaarheid van een autoband is gemiddeld 5 jaar. 

Het is niet te zeggen wanneer een band precies versleten is. Dit is mede afhankelijk van het aantal gereden kilometers en de rijstijl.

Twijfelt u over de staat van uw banden, dan kunt u altijd even langskomen om deze door ons te laten controleren. Zelf kunt u het ook  controleren door het profiel in het midden van het loopvlak van de band te meten. De wettelijke minimale profieldiepte bedraagt 1,6 mm. Wij  adviseren u echter om het niet zo ver te laten komen. Daarnaast is het raadzaam om ook te kijken naar de productiedatum van de banden. Deze is te vinden op de zijkant van de band:  zoek naar de aanduiding ´dot´, gevolgd dooreen reeks cijfers: de laatste 4 cijfers staan voor de productieweek en het productiejaar. Staat er bijvoorbeeld  dot 837B 4021 op de band, dan is  deze band  dus geproduceerd in week 40 van het jaar 2021.

Heeft u nieuwe banden nodig of wilt u uw banden laten controleren?

Bij Garage Buijsers zijn we u graag van dienst. Wij leveren en monteren alle merken banden voor alle merken personenauto´s.Voor ieder budget is er wel een geschikte band. U bent van harte welkom.

Nieuwe banden

Balanceren

Bandenreparatie